Съдът не пусна на свобода Йохан Стелингверф, известен като „валиумния изнасилвач”

Нидерландецът Йохан Стелингверф, известен като „валиумния изнасилвач”, няма да излезе на свобода. Решението е на Софийския градски съд и е окончателно.

Чужденецът е обвинен за изнасилване на унгарка. Случаят е от 24 октомври миналата година. Според магистратите има доказателства, че Стелингверф е извършил брутално посегателство върху жената. Джулиана Пап дошла в София по покана на Стелингверф, след като се запознали в Будапеща. Тя категорично била против садистичния и груповия секс, но холандецът я бил с юмруци и електрошокова палка, преди да я изнасили, стана ясно в съдебната зала. Унгарката подала жалба до българското МВР, след като се прибрала в родината си.

Според съда на свобода Стелингверф може да извърши престъпление и да се укрие. Магистратите не подминаха и това, че през 2010 г. той е бил осъден в Холандия. Присъдата му е 5 г. и 8 месеца затвор за две изнасилвания и едно блудство. Сега срещу него се води дело за измама и изнасилване в Малта, но то е спряно, тъй като Стелингверф е задържан у нас.

- реклама -