Съдът не пусна бебето Чарли да умре на спокойствие у дома

Съдия Франсис от Лондон одобри план, според който смъртоносно болното бебе Чарли Гард от Англия ще прекара последните си минути в хоспис. За това съобщава Дейли Стар.

По-рано Лайф писа, че родителите на детето са помолили поне да им бъде разрешено да се простят с него в домашна обстановка.

Случаят с бебето Чарли предизвика световен интерес, след като на 24 юли родителите му разбират, че то страда от рядко, генетично заболяване, което не може да се лекува във Великобритания.

Те намират болница в Америка, която би поела детенцето и хора не само от Великобритания, но от целия свят започват да събират пари, за да помогнат на родителите и бебето.

Съдът се произнесе, че детето е изтърпяло много мъчения и не е необходимо да преживява още, за да бъде лекувано в болница в САЩ, където няма гаранция, че лечението би било успешно.

Накрая дори папата каза, че ще даде на детенцето гражданство от Ватикана, само и само съдът в Англия да няма права върху съдбата му.

Случаят стигна дори до Тръмп, който написа съобщение в Туитър, че би съдействал на родителите. Съдът в Англия остана непреклонен и бебето изживява последните си часове.

- реклама -