Бенчо Бенчев дело Митьо Очите

Съдът не прекрати делото срещу бургаския общинар Бенчев за укриването на Митьо Очите

Бургаският районен съд даде ход на делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев. Съдебният състав отхвърли искането на защитата му за прекратяване на производството заради процесуални нарушения.

Бенчев е обвинен за укриване на Димитър Желязков- Митьо Очите

Освен за Очите, той е обвиняем за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Бенчо Бенчев беше арестуван в Истанбул по искане на българските съдебни власти за това, че на 2 август миналата година е транспортирал Димитър Желязков с лек автомобил от Солун до Истанбул и му е предоставил стая в хотел, резервирана на негово име.

Според прокурора по делото Зорница Щърбева са събрани достатъчно доказателства за виновността на общинския съветник и по трите престъпления. Адвокатите обаче нарекоха делото тежко компрометирано и поискаха то да бъде върнато за доразглеждане. Защитата  на Бенчо Бенчев ще обжалва решението на съда, с което беше отхвърлено искането им делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата.

Преди началото на съдебното заседание Бенчев, който отново бе избран за общински съветник каза, че е невинен, а след края му заяви, че е възмутен. „Невинен съм. Ще ме осъдят за нищо. Явно изпълняват някакъв сценарий. Това не е право, това е антиправо”, категоричен бе той.

- реклама -