Сачева средства, пандемия
сн. БГНЕС

Сачева за критиките на президента: Това е поредно политическо заяждане, не чухме конкуренция на идеите ни

Като поредно политическо заяждане оцени социалната министърка Деница Сачева думите на президента Радев, че българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на кризата.

„Не приемаме нито една от критиките на президента, защо той е човекът, който в целия си мандат не беше в състояние да произведе един хартиен документ. Не чухме конкуренция на нито една от нашите идеи. Това е поредно политическо заяждане, с което само се руши доверието в институциите“, каза Сачева в кулоарите на парламента.

Тя защити бюджета за 2021 г., който прие окончателно парламентът вчера.

Още днес в сайта на Агенцията по заетостта ще бъдат качени документите за кандидатстване по новата мярка 80 на 0, при която ще се изплащат по 24 лв. на ден на работниците в неплатен отпуск през предстоящия локдаун. От понеделник ще може да започне кандидатстването, увери социалната министърка. До 12 декември ще могат да получат парите си всички, които са били затворени от 28 октомври, обеща още Сачева и добави: „Ще направим всичко възможно колкото могат повече хода да получат парите си преди Коледа.“
- реклама -