Сачева
сн. БГНЕС

Сачева: За България е по-добре да има стабилно правителство

За България е по-добре да има стабилно правителство. Това заяви вицепремиерът и социален министър Деница Сачева.

„Ние сме длъжни да предложим правителство, но с ясното съзнание, че то може да не мине. Готови сме както за предсрочни избори, така и да бъдем опозиция. Въпросът е какво е полезно за страната и дали тя няма да влезе в спирала на хаос“, каза тя пред БНТ.

На въпрос за предложените от премиера Бойко Борисов 10 депутата, които да гласуват едно бъдещо правителство на Слави Трифонов, Сачева отговори: Не трябва да се търси математика в политиката, защото това не носи стабилност. Предлагането на 10 депутати е политически знак, че ние ще бъдем отговорна опозиция. Ще дадем тези десет гласа за политики, които са полезни за българските граждани“.

Тя заяви, че ако партията на Трифонов получи мандат за съставяне на правителство, отговорността ще падне върху него и трябва да каже какви са неговите идеи за управление.

„Втората политическа сила е твърде мълчалива, продължава да бъде енигма“, каза Сачева.

По отношение на поведението на президента Радев, тя коментира, че той се е фокусирал повече върху президентските избори, парламентарните не са му били приоритет. „ГЕРБ няма страх от служебно правителство, Радев има страст към такова“, добави социалният министър.

Сачева подчерта, че не се обсъжда друг лидер на партията.

„Лидерското място е запазено. ГЕРБ е свързан пряко с Бойко Борисов. Лидерското място в партията не подлежи на съмнение“, каза тя и добави, че все още не се обсъждат кандидатурите за президент. „Тези избори са приоритет на Радев, нашият е държавата“.

За резултатите от изборите Сачева каза: „Със сигурност тези избори са победа, но има поуки и уроци, които трябва да се анализират и научат“.

- реклама -