сн. БГНЕС

Сачева: Това не е протест на майките на деца с увреждания, а политическа провокация

„Това което се случва на улицата не е това, което искат хората с увреждания. Това не е протест на майки на деца с увреждания, тежка злоупотреба с каузата и това, от което имат нужда майките.“ Това заяви социалният министър Деница Сачева по повод напрежението, което се образува около буса на инициативата „Системата ни убива“, който остана блокиран в района на Софийския университет.

„Събрали сме се заради опита на една поредна провокация да бъде представена като защита на правата на хората с увреждания. Говори се много за това, какво е направило правителството за хората с увреждания. От 2009 година разходите на Министерството за труда и социална политика за хора с увреждания са били 245 млн.лв., а за 2020 година –  921 млн. лв.“, каза още Сачева и представи данни за политиките и програмите на правителството.

За нас е изключително притеснително, че нашата кауза се използва за противопоставяне на едни хора с увреждания срещу други. Сред нашите членове има привърженици на различни политически партии. Ние искаме да работим за доброто на нашите деца.

- реклама -