Сачева: Служебното правителство има една основна задача – да организира честни, независими и безпристрастни избори

Сачева: Служебното правителство има една основна задача – да организира честни, независими и безпристрастни избори.

„Служебното правителство има една основна задача

– да организира честни, независими и безпристрастни избори. От тази гледна точка, колкото по-неутрално е едно служебно правителство, толкова по-положително може да бъде то“. Това мнение изрази в „Седмицата“ на Дарик радио Деница Сачева от ГЕРБ.

Според нея друга важна задача, която трябва да си постави едно добро служебно правителство, е да повиши избирателната активност.

„Аз не чух подобна задача да беше поставена нито от президента, нито от настоящия премиер“, посочи тя. По думите й инстинктът към новото е това,

което кара хората да гласуват за новопоявилите се партии.

„Вече има и друга нагласа – по-скоро да познаваш хората, за които гласуваш, да знаеш какво можеш да очакваш от тях. Тази мантра за нови хора в политиката малко се изчерпа. Мисля че колкото по-зрял е един човек, толкова повече може да даде на обществото и толкова по-малко би мислил за себе си, в този смисъл би бил по-полезен за другите“, коментира Деница Сачева.

Народното събрание е представителна извадка на българското общество, каза още тя. Според нея политиците трябва не само да отразяват мнението на обществото, но и да го направляват. Трябва и да умеят

да слушат обществото и да разбират това, което то казва.

„Аз не съм доволна от това, което се случи в 47-ото Народно събрание. Имаше много повече претенции от страна на по-младите ни колеги, отколкото реални резултати“, заяви още Сачева.Тя коментира още, че всички представители на медиите считат, че правото да критикуват е ексклузивно тяхно право и категорично не приемат да бъдат критикувани, дори когато е с право.

„Именно уклонът към негативното и непременно да бъде отразен скандалът е това, което отблъсква хората. Има един нормален страх в медиите да отразяват положителни новини, защото се притесняват, че могат да бъдат обявени в пристрастност. Но това може да се случи и когато отразяват само негативни новини“, посочи Деница Сачева.

Относно евентуална коалиция с ДПС, Сачева коментира,

че избиратеите на ГЕРБ трудно биха приели подобна коалиция. „Що се отнася обаче до възможно единодействие по външни политически приоритети, това се е случвало и досега и България не е пострадала“, коментира тя.

За евентуалното връщане на доставките от „Газпром“ Деница Сачева заяви следното: „Ние вече сме изразили нашата категорична позиция – трябва да работим за 100% диверсификация“. Това че в политиката влязоха нови млади хора, не ги прави политици, на мнение е още тя.

- реклама -