Сачева призова Радев да даде разпечатки от мобилния си телефон

„Президентът Румен Радев да разкрие кореспонденцията си и да даде разпечатки от мобилния си телефон.“ Това призова социалният министър Деница Сачева по БНТ. Нейният коментар е по повод на изявлението на Радев от по-рано днес, в което той иска министър-председателят Бойко Борисов и министрите да разкрият кореспонденцията си.

Според Сачева това не е държавническо поведение и не е нивото, на което трябва да се води дебата с един човек, който има 18 обвинения.

„Нека да разкрие СМС-ите си, мобилните си разпечатки – все пак личният пример е изключително важен“, призова Сачева. „Аз давам личен пример, предоставям телефона си веднага с всички разпечатки“, добави тя.

„Съжалявам, че президентът влиза в такъв режим на диалотг, защото това е липса на държавническо мислене. Не може да застанеш зад тезите на човек, който е обвиняем, както и зад художествени преразкази картинки във Фейсбук. Важно е да говорим по темите, които са сериозни и касаят хората – по това очакваме да чуем изявления, всичко останало е в сферата на шоуто, а мисля, че в момента нямаме нужда от това“, допълни социалният министър.

- реклама -