минимална заплата

Сачева: Предвиждаме минималната заплата да стане 1 000 лв.

„Предвиждаме минималната заплата след 4 години да бъде 500 евро или 1000 лева, а средната да бъде 2 000 лева.“ Това заяви социалният министър Деница Сачева по време на представянето на основните акценти от предизборната програма на ГЕРБ пред КНСБ.  През следващите четири години почти 1,6 млн. души ще бъдата обучени за дигитални умения, поясни министър Сачева.

,,Минималната заплата обикновено е с позитивно салдо, но като цяло разходите за заплати при 12-проценто увеличение ще бъдат от порядъка на 1,5 млрд. лева. Това е постижимо и необходимо. Целта е през 2025 България да постигне 67% по всичко – компенсация на наетите лица, БВП на глава от населението. А минималната заплата да бъде около 600 евро“, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

В годините се е случвало да спорим, но постигнатото е факт. За четири години БВП е нарастнал с 1/4. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев.

„За разлика от всичко останало, което се върти в публичното пространство с гръмки фрази, при нас не само е работено с месеци, но много е смятано. Няма нещо, за което да нямаме убеденост, че не може да бъде постигнато. Ние сме работещи момичета и момчета. Има една голяма политическа задача, която стои пред всички нас. Това е възстановяването на нормалния политически диалог – без крясъци и без обиди. В следващите години България ще е изправена пред огромни предизвикателства. Ако ние не сме способни, може да се окаже, че ще се спънем пред предизвикателствата и ще изпуснем възможностите. Не оспорвам на никого правото, който управлява, да бъде критикуван. Напротив, това е задължително. Пред България през следващите години имаме няколко основни теми. Първата е как излизаме от COVID кризата“, каза Дончев.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- реклама -