сн. БГНЕС

Сачева: Около 40 млн. лв. ще отделим за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали

„Ще действаме така, както трябва, за да намерим баланса между здравните и икономическите мерки“, каза в ефира на Би Ти Ви министър Деница Сачева.

„Подготвени сме както за регионални, така и за национални решения. Не се притесняваме от общественото мнение“, уточнява тя.

„Този бюджет не е предизборен, а след изборен. Изпълняваме това, което сме обещали“, казва министър Сачева. Тя е категорична, че правителството не бяга от отговорност и това, че не е подало оставка, е доказателство. „Около 40 млн. лв. ще отделим за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали и др. засегнати от заповедта на здравни министър“, казва тя. Така на служителите ще им се изплаща директно по 24 лв. на ден.“Мерките действат“, категорична е Сачева.

„Това е бюджетът с най-нисък дефицит“, допълва тя. Според нея не трябва да бързаме с апокалиптичните прогнози, защото често те не се оправдават.

„За образованието задължително трябва да се дават средства“, смята министър Сачева. Между 20 и 35 лв. ще получават пенсионерите след време. Министър Сачева не дава препоръки дали човек да отиде в НОИ. Тя лично се осигурява в частен фонд.

- реклама -