Сачева, ресторанти, мерки, сив сектор
Снимка: Кадър Нова телевизия

Сачева: Играта с първия и втория мандат интересува само „Продължаваме промяната“

„Играта с първия и втория мандат интересува само „Продължаваме промяната“, дори мисля, че колегите от „Демократична България“ не се интересуват толкова много. Това, което се случва в момента е, че ПП не могат да осъзнаят промяната е, че имат само 39 депутата и са загубили 14. Те не получиха по-голям вот на хората. Болшинството не харесват това, което предлагат. С 39 депутати те не могат да диктуват дневния ред на обществото“. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

Готови сме да съставим кабинет, който да може да изпълни задачите, които очакват от нас хората. Слушаме мнозинството от българските граждани, които искат някаква форма на съвместно управление, коментира още бившият социален министър.

Тя подчерта, че ГЕРБ не търсят със съставянето на правителство кариерно развитие, а начин за се спре политическото противопоставяне. Според нея за министри трябва да бъдат посочени личности, които не са противоречиви и не могат да създадат една или друга конфронтация в обществото.

Тя заяви, че партиите трябва да осъзнаят, че се намираме в сложна ситуация, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги заведат на тях. Трябва да се прояви политическа мъдрост, да се уважаваме взаимно, както ГЕРБ уважава избирателите на ПП-ДБ, добави Сачева.

Тя категорично отрече инсинуациите, че някое чуждо посолство да участва в преговорите за съставяне на правителство. „Нито едно посолство не се намесва по никакъв начин за неща, които касаят бъдещето на България“, подчерта Деница Сачева.

Според нея, докато ГЕРБ не изчерпят напълно първия вариант за коалиция между първите две политически сили, да имат общо правителство и програма, те няма да преминат към другите варианти.

„Трябва да търсим начини за сближаване на нашите гледни точки. Това минава и през това да не се излъчват противоречиви личности. Не търсим път за кариерно развитие, на който и да е. Ние нямаме кардинални различия по теми, по-скоро имаме различия как да бъде постигната една или друга цел. Нямаме фундаментални различия, които да са непреодолими. Не трябва да гледаме на политиката като игра. Това е животът на хората. Трябва да има сериозен дебат, а не замеряне с несериозни тези“, категорична е тя.

Темата за бюджета минава през правителството.

„Който иска да има бюджет, трябва да участва в правителството. Трябва да има ясно мнозинство с ясна политика, какво ще се прави през следващите няколко години“, каза тя и добави, че това ще улесни и МФ при изготвянето на бюджетната политика.

- реклама -