Сачева: Бумерангът от юмрука на Радев се върна върху него, изгуби много гласове

Беше правилно да бъде подкрепен човек, който е антипод на сегашния президент, който говореше обединително. Но се търсеше скандал, интрига, разделение, омраза. Това коментира пред БНТ бившият социален министър от ГЕРБ Деница Сачева.

Служебното правителство действаше като щаб на Радев, което не говори за професионално отношение.

Радев губи своята подкрепа,

на фона на 2 милиона избиратели през 2016 г. В този смисъл бумерангът на юмрука се върна върху него, каза тя. ГЕРБ ще бъде конструктивна опозиция, зависи какво ще е поведението на новосвормиращо се мнозинство. Но, ако отново се отрича втората политическа сила, защото ние повтаряме резултатите си, това не може да бъде пренебрегвано, защото очевидно народът не иска ГЕРБ да бъде изчегъртан, коментира Сачева.

Позициите ни във връзка със Северна Македония са въпрос на национална сигурност и в това отношение трябва да се отстояват преди всичко своите национални интереси, така, както и Гърция ги отстояваше. Нека дадем шанс на Северна Македония, но не и с цената на нашето национално достойнство и история, заяви тя. Изреченото от Радев за Крим

постави на карта дори позиции на ЕС,

посочи тя на въпрос за огромния гаф на Румен Радев, който нарече Крим руски и след това от посолството на САЩ го скастриха. Служебното правителство трябваше да представи бюджет до 31 октомври. Има много теми, които трябва да са акцент, трябва да се вземе решение по отношение на средствата за пенсионерите, тъй като те ще получат с увеличенията си по-малко от помощите от 120 лева. Пенсионерите не трябва да получават по-малко. Трябва да им се даде допълнително 50 лева, докато има пандемия поне.

Добавките на пенсионерите са обвързани с пандемията и с необходимостта те да имат възможност да плащат повече лекарства, а има и увеличаване на електроенергията. Трябва да се види как пенсионерите да получават повече средства, заяви Деница Сачева. Безпрецедентна цена на тока се очаква утре, ние успявахме да пазим цената между 80 и 100 лева. Заради реванш и отмъщение някой не иска да предложи едно добро решение на ГЕРБ, заяви тя. Десислава Атанасова остава председател на ПГ на ГЕРБ, посочи още Сачева.

- реклама -