Сачева

Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие

Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие. Политическият инат ни доведе до тук, защото това,

което днес се предлага от ПП

всъщност е неубедително дублиране на това, което ние предложихме. Така Деница Сачева от ГЕРБ коментира връчването на втория мандат на „Продължаваме Промяната“ по БНТ.

„Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ,

който да бъде приет и на базата

на този политически документ да се търси съгласие за правителство. Сега виждаме, че концепцията се обръща – само, че вместо да се търси едно широко политическо съгласие, се прави опит предизборната програма на ПП да бъде наложена като национални приоритети на цялото Народно събрание, каза Деница Сачева – депутат от ГЕРБ.

Тя допълни, че подобен подход

няма как да срещне подкрепата на политическите партии. И не случайно ПП може да разчитат на гласовете на „Демократична България“, което остава загадка за мен защо подкрепят подобен начин на правене на политика, добави Сачева.

„Тази декларация, която се предлага, – на практика много точки в нея са национални приоритети на държавата, а не на ПП – например, Шенген, темата за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и много други“, добави Сачева.

„Този опит да се упражняваме на

държавно управление показва конфликта – ние не приемаме, че някой се опитва да заобикаля институциите и закона, и да не уважава държавността. Някой предлага предизборната си програма да бъде одобрена

от цялото НС и да бъде одобрена

за национална цел. Коя политическа партия си позволява това – по тази логика всяка партия може да си предложи програмата и да иска да се гласува“, обясни депутатът от ГЕРБ.

ПП непрекъснато говориха за потентност

и смелост, нека сега видим как ще реализират мандата и каква подкрепа ще получат те. На практика повечето неща, заложени в Програмата, вече се реализират, дори от служебното правителство.

Даже и военната помощ – тя бе гласувана

с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невъзможно да се прати помощ на Украйна, добави Сачева, цитирана от БГНЕС.

Това е липса на политически опит и далновидност,

 неяснота какво представлява управлението и държавността, допълни Сачева.

Направихме всичко възможно да покажем подход – дали сме и сигнали в момента, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат без наше участие, като целта е да се реализират истински национални цели, завърши Сачева.

- реклама -