Слънчев бряг

Събарят незаконни заведения на пясъка в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Новият стопанин на плаж „Слънчев бряг – Север”, „Булимпекс АД“ започна да разрушава незаконно изградените заведения върху ивицата.

Акцията стартира днес със събарянето на емблематичния бар „Бикини”. Заведението рухна под багерите пред очите на министъра на туризма Николина Ангелкова, която пристигна на инспекция, съобщиха от Министерството на туризма.

Наемателят на ивицата е категоричен, че ще премахне всичките 300 обекта, които са били вдигнати от предшественика му незаконно.

Тази сутрин започна демонтаж на заведенията, а по-късно тежка техника събори първите две заведения върху пясъка.

„Това е изненадваща акция, която предприе новият наемател на плаж „Слънчев бряг – Север. Делата, заведени от предишния концесионер, бяха спечелени в края на март, но владението бе предадено на новия наемател през месец май от служебното правителство. Днес и утре ще бъдат премахнати една част от обектите извън одобрената схема. Основният мотив за прекратяване на концесията е, че преместваемите обекти на плажа нахвърляха 8 000 кв.м. Колко са точно незаконните обекти не мога да кажа. Допустимата площ е 4600 кв.м., а са надстроени 8000 кв.м.”, каза Ангелкова.

Днес и утре ще бъдат премахнати 1200-1300 кв.м. Става въпрос за две от най-оборотните заведения, които са с бетонни основи и павилиони за дюнери.

„До края на лятото ще има непрекъснати изненадващи проверки и ще се реагира на всеки един подаден сигнал. Забраната за строителството влиза в сила на 15 май и след това не са разрешени никакви действия по събаряне“, добави Ангелкова.

През това лято цените на плажните принадлежности на „Слънчев бряг-север” ще бъдат 8.00 лв. за чадър и 8.00 лв. за шезлонг. За сравнение, през миналата година посетителите заплащаха по 10.00 лв. за чадър и 10.00 лв. за шезлонг. В Слънчев бряг вече има туристи от Великобритания, Германия и Белгия.

- реклама -