Арина Сабаленка
Снимка: twitter.com/australianopen

Сабаленка за смъртта на бившия си партньор: „Немислима трагедия“

Организаторите на турнира в Маями предоставиха на Арина Сабаленка допълнителен ден почивка. Това съобщи официалният сайт на WTA.

Мачът от втория кръг срещу испанката Паула Бадоса трябваше да се проведе днес, но беше отложен за утре. Причината е кончината на партньора на тенисистката Константин Колцов. 43-годишният треньор и бивш състезател по хокей на лед пристигна в Маями, за да я подкрепи. Той обаче загина, след като скочи от балкон на хотел. От полицията уточниха, че няма данни за насилствени действия и най-вероятно става въпрос за самоубийство или нелеп инцидент.

Сабаленка определи като трагедия случая с Колцов. „Смъртта на Константин е немислима трагедия и макар че вече не бяхме заедно, сърцето ми е разбито“, каза Сабаленка в изявление. „Моля, уважавайте моето лично пространство и личното пространство на семейството му в този труден момент“, добави тя.

42-годишният Колцов игра за националния отбор на Беларус на Олимпийските игри през 2002 и 2010 г. и прекара три сезона с Питсбърг Пингуинс от Националната хокейна лига между 2003 и 2006 г. Той има три деца от бившата си съпруга.

Бадоса е най-добрата приятелка на Сабаленка и също говори по темата. „Разговаряхме дълго вчера, днес също. Знам през какво минава. Шокирана съм, защото не искам да страда. Много е некомфортно, че трябва да играят срещу нея. Но ѝ обещах да не говоря за това и няма да го правя. Тя е силна и ще намери сили“, каза Бадоса.

- реклама -