Арина Сабаленка
Снимка: twitter.com/wimbledon

Сабаленка, Кербер и Плишкова са на полуфинал в Лондон

Арина Сабаленка, Анжелик Кербер и Каролина Плишкова са три от четирите полуфиналистки на Уимбълдън. Последната ще бъде определена от късния сблъсък между Ашли Барти и Айла Томлянович. Победителката от този четвъртфинал ще играе срещу Кербер. Германката е единствената останала, която има предишна титла в Лондон.

Кербер нямаше особени трудности срещу Каролина Мухова за 6-2, 6-3. „Харесва ми да играя на трева – миналата година не се случи. Наслаждавам се на всяка минута тук. Няма значение срещу кого ще играя – ще е здрава битка и любопитен сблъсък“, коментира тя.

Арина Сабаленка стигна първия си полуфинал в Големия шлем след 6-4, 6-3 над Онс Жабер. Тя ще играе срещу Каролина Плишкова, която отнесе Виктория Голубец след 6-2, 6-2. Чехкинята доминираше през цялото време и все още няма загубен сет в Лондон. Тя също стигна полуфинал на Уимбълдън за първи път. „Щастлива съм, защото това никога не ми се е случвало. Но в последните две седмици се чувствам супер на корта и в тренировките. Надявам се да продължа така“, каза Плишкова.

Сабаленка имаше повече трудности. Жабер стигна до точка за пробив още в първия гейм, който продъллжи пет минути, но не се възползва. След това втората поставена имаше четири точки за сета, но го спечели след грешка на тунизийката. Във втория сет Жабер пропиля три точки за пробив още в първия гейм. След това двете си размениха по пробив, после тунизийката сбърка отново в осмия гейм.

„Срещу Онс винаги е трудно, тя е супер играч и великолепен човек. На тревата нещата не се получават както искаш и понякога това няма нищо общо с това как удряш топката. Но определено се наслаждавам“, заяви Сабаленка.

- реклама -