Росица Кирилова

С. Трифонов изгони областна координаторка, возила се в джипа на Бойко Борисов

Изпълнителният съвет и Националният съвет на „Има такъв народ“ току-що се събраха и единодушно решиха, че Росица Кирова вече не е нито областен координатор за област Видин, нито член на партия „Има такъв народ“. И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава.

Това съобщи от профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

Тази сутрин Кирова се качи на джипа, шофиран от премиера Борисов, който направи обиколка на скоростния път в Северозападна България. Тя е била поканена от него и зам.-министър Николай Нанков, тъй като години наред е оглавявала протестите за проверката на пътя Видин – Монтана и е лидер на на гражданските инициативи в региона. След това Росица Кирилова пи и кафе с Борисов.

Росица Кирилова заяви пред „Труд“, че е била информирана за изключването си не от Слави, а от Тошко Йорданов, който е мотивирал решението на „Има такъв народ“ с опасения, че тя може да злепостави партията заради участието си в инспекцията.

„Категорично няма да правя коалиция с ГЕРБ. Аз самата съм била сред най-големите критици на ГЕРБ преди години. Но но когато се прави нещо добро, защо да не го подкрепим. Не съжалявам, че съм придружила премиера в неговата обиколка. Аз ще продължавам и в бъдеще да настоявам за ускоряване на изграждането на скоростния път между Видин и София, независимо от това коя политическа сила ще дойде на власт“, категорична бе бившата вече областна координаторка на Трифонов.

- реклама -