С тържествена заря завършиха тържествата за 110-та годишнина от обявяването на Независимостта на България

Велико Търново заря Независимостта
С тържествена заря-проверка по случай 110 години от провъзгласяването на Независимостта на България завърши празникът във Велико Търново.

Сред присъстващите са председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и редица депутати.

Велико Търново заря Независимостта

Българският народ иска свобода, справедливост и спокойствие и ние като политици и граждани сме длъжни да му ги дадем. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в официалното си слово.

Караянчева заяви, че в дни, като днешния си спомняме думите на Ботев, който казва: „Българският народ може сам да гради бъднините си. Българският народ е този, който е потомък на онези невчесани герои и мъченици от Априлската епопея от 1876 г. Онези герои, които избраха куршума пред хляба, които ни показаха, че свободата е по-ценна от това, което има в долапа“. По думите ѝ, ако днес ние искаме да не ни наричат патриоти от друго тесто, трябва със същата дързост да браним тази независимост.

„Държавният глава, правителството и народът действат в съзвучие. Съединението, независимост, сила – това са ключови думи. Това е урокът на историята, който ние всички трябва да научим. Вечна и светла памет на българските герои“. Това каза в словото си за празника кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„Днес и всеки ден трябва да сме горди, че сме българи. За да успеем трябва да помним миналото. И най-важното трябва да сме единни за една по-добра България, за едно по-добро бъдеще на нашите деца“, завърши той.