С пищни тържества в цялата страна посрещаме Нова година

Площадите остават едно от най-предпочитаните места за посрещане на Новата година. И тази вечер градоначалниците са се постарали да организират пищни концерти, на които малки и големи да изпратят 2019-та и посрещнат 2020 година.

В София традиционно ще се проведе най-големият концерт, който се подготвя заедно с БНТ и ще бъдат излъчван и на живо по държавната телевизия.

По план програмата ще започне в 22 часа и ще продължи почти час след полунощ. Бюджетът, който столичната община е заделила за тържественото посрещане на 2020 година е около 100 000 лева. Това ще бъде 20-ото издание на празничната инициатива „Сцена под звездите“ на площад „Княз Александър I“. То съвпада с отбелязването на 140 години от обявяването на София за столица на България и 60-годишнината на Българската национална телевизия. Гвоздеят на програмата ще е супергрупата „Фондацията“ – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. Очаква се в центъра на София да се съберат около 30 000 празнуващи.

Кулминацията както винаги ще бъде впечатляваща заря.

Празникът в Пловдив ще бъде на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов” в 22 часа.

В празника ще се включат „СкандаУ”, „Innerglow“, дует „Ритон”, ансамбъл „Тракия”. Водещи на официалната градска церемония по изпращането на миналата и посрещането на новата година ще са любимите водещи от сутрешния блок „Стартер” на БГ радио Симеон Колев и Богдана Трифонова.

Грандиозни празненства се очакват в новогодишната нощ във Варна.

Купонът ще се вихри на площад „Независимост“ под мотото „Заедно в новогодишната нощ“. От уникалната 3D сцена старата година ще изпратят победителят в „Гласът на България“ Атанас Кателиев, рап дуото Павел и Венци Венц, Вензи и джаз дивата Рут Колева. Купонът ще започне 22 часа, а програмата ще продължи до 2 часа на 1 януари. В концерта ще има по нещо за всеки вкус, като участие ще вземат още група P.I.F., Елица Тодорова, Нели Георгиева-Нелс и Йордан Марков. Освен заря в полунощ небето над града ще бъде озарено от светлинно и лазерно шоу.

Празничната програма във Велико Търново ще започне в 23 часа.

Празникът ще бъде на главната улица пред общината и ще започне с изпълнения на дует „Инилия”. Новата година за търновци ще започне с поп звездата Влади Ампов-Графа, който ще се качи на сцената на открито в 0,45 ч. Общината е отделила бюджет от 35 000 лв. за отбелязването на Коледа и Нова година.

Новогодишните тържества в Бургас ще започнат в 22.30 часа.

Купонът ще се вихри по традиция на площад „Тройката“. Михаела Маринова ще бъде гвоздеят в програма, заедно с нея за доброто настроение на бургазлии ще се погрижи и DJ Maximilian. В новогодишното шоу ще се включат и музикантите от Берковската духова музика.

- реклама -