Борисов: С между €800 млн. и €1 млрд. са забогатели Кирил и Асен от войната в Украйна (ВИДЕО)

С между 800 млн. евро и 1 млрд. евро са забогатели Асен Василев и Кирил Петков от войната в Украйна. Това заяви на брифинг на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Той събра депутатите си на спешна среща за отчет на изминалата седмица в парламента. По думите му парите са от посредничеството за оръжие с Украйна. Борисов изчисли, че от 5 млрд. в посредниците са отишли 20%.

„Браво, че сте пратили оръжието за Украйна. Лошото е, че сте лъгали.

Ако не бяхте лъгали,

сега „Ди Велт“ и другите западни медии щяха да кажат „браво“ на България и българските политически отговорни партии, че са сложили от първия ден украинското знаме. Защото допуснахте посредници с Украйна“, заяви Борисов.

„Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата? Кирил и Асен ги няма в залата?“, попита още лидерът на ГЕРБ.

„Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета.

И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече“, допълни бившият премиер.

„Как докато са „Промяната“ на власт бензинът е по-скъп, като паднаха власт – цената е по-ниска. Вие искахте децата да вкарате в затвора, че не ви дават да крадете“, попита още Борисов.

„Как прокуратурата си затвори очите за документите с невярно съдържание на Кирил Петков. Или неявяването в съда като свидетел на Бойко Рашков. Как да разчитаме, че няма развитие по „Джемкорп“, каза при откриването на срещата Десислава Атанасова.

 

ГЕРБ: ПП и ДБ пазят главния прокурор

- реклама -