Ким Чен Ун

С Ким Чен Ун на 1 юни: Вождът се смее, децата плачат – СНИМКИ

Севернокорейската Централна телеграфна агенция съобщи за посещението на Ким Чен Ун в Двореца на учениците и разпространи негови фотографии в обкръжението на… плачещи деца.

В центъра на снимката се вижда Ким Чен Ун, който е седнал удобно на малък сгъваем стол, така че неговата фигура да изглежда по-голяма и по-стройна. Той се усмихва.

Около лидера са се струпали малки фини момиченца по черни спортни трика или с бели ризки с червени пионерски вратовръзки. Повечето от тях плачат, малко са онези, които остават засегнати от масовата истерия.

Текстът под снимката не внася яснота, но не е трудно да се досетим, че децата реагират така на появата на „уважаемия висш ръководител“.

Между другото много скоро на възрастните ще им се стъжни и ще трябва да плачат. Причината: Ким Чен Ун е подложил на критика новата сграда на двореца, обвинявайки нейните създатели във „формализъм, приспособяване и халтура“.

„Лидерът даде технически съвети за строителството и довършителните работи, като изпрати технически умения, както и революционни мерки за изграждане на двореца на младежите, за да отговори на изискванията на новия век“, съобщават от Агенцията.

 

- реклама -