кокиче пчела времето пролет топло

С какво време ще започне новата седмица

С какво време ще започне новата седмица? Седмицата ще започне със слънчево, но ветровито време.

В понеделник облачността ще е разкъсана над цялата страна. Сутринта температурите ще са около нулата, следобед – сходни с неделните – между 8 и 13 градуса.

Вторник и сряда ни очаква динамична облачност с чести разкъсвания и оскъдни превалявания. Температурите ще се повишават, с тенденция в четвъртък и петък градусите да са пролетни – около и на места малко над 20 градуса. Ще има краткотрайни, локални превалявания. Около 12-13 март се очаква захлаждане, силен вятър и по-значителни валежи над цялата страна – дъжд в равнините и сняг по-високо в планината.

Средните температури за март месец в България са между 5,5 и 9,5 градуса по Целзий. Сравнително топло в азиатската част на Турция и студено в европейската част на Русия. Европейският център дава плюс един градуса над средната месечна норма. Ще има повече от нормалното валежи. Очаква ни нормален по отношение на температурите и може би малко по-топъл март месец, но определено с валежи. Питейните язовири са добре, но е хубаво да са пълно до своя максимум.

Вижте още:

- реклама -