сестри

С какво се занимават братята и сестрите на Доналд Тръмп?

За децата на президента на САЩ Доналд Тръмп се знае много и е добре известно, че те заемат ключови позиции в държавната администрация и семейния бизнес за милиарди долари. Но, много малко се говори за неговите братя и сестри.

Американският държавен глава има две по-големи сестри и двама братя, единият от които е покойник. Както вероятно се досещате всички те са много богати. Родени със златна лъжичка в устата в семейството на богатия строителен предприемач Фред Тръмп, след смъртта му те наследяват 400 млн. долара.

Най-голямата сестра на американския президент Мериан Тръмп Бари е на 82 години и тази седмица се пенсионира като федерален апелативен съдия. Тя има богата юридическа кариера, която е преминала през едни от най-високите съдебни постове в САЩ. Мериан има репутация на суров съдия, който има силно присъствие и контролира изцяло положението в съдебната зала. В кариерата си е гледала доста ключови дела. Според слухове в американската преса пенсионирането й е свързано с разследване, започнало след публикация във вестник „Ню Йорк Таймс“.

В нея се твърди, че най-голямата сестра на стопанина на Белия дом е извършила редица законови нарушения, за да спести на себе си и семейството си такси и данъци от наследените от баща й имоти и авоари. Мериан е изключително близка с най-малкия си брат Доналд. „Никога няма да забравя когато веднъж влязох в болница за операция. Той идваше всеки ден при мен, а понякога дори и по два пъти. Това е да ти показват истинска любов и семейство“, споделя достолепната дама.

По-големият брат на Тръмп – Фред Джуниър умира от алкохолизъм през 1981-а година на 43.

Първоначално идеята била той да е пряк наследник на семейната империя, създадена от бащата на клана. Двамата обаче не се погаждали никак, затова Фред решил да стане пилот. До фаталния край стига след поредица от проблеми в работата, реализацията и личния му живот. Смъртта на брат му кара днешния президент никога да не посяга към алкохола и цигарите. „Смъртта му оказа голямо влияние върху живота ми. И ме научи, че човек никога не знае как може да свърши. Фред беше страхотен човек, много красив и беше винаги душата на компанията. Но, за съжаление попадна в лапите на алкохола“, спомня си Доналд Тръмп.

Втората сестра на американският президент Елизабет е финансист и цял живот е работила като банкер.

Тя стои далеч от прожекторите. Знае се, че живее във Флорида и е омъжена за филмовия продуцент Джеймс Грау. В момента 77-годишната Елизабет е пенсионер. Тя също поддържа много близки отношения с брат си Доналд и неговите деца. В една от книгите си, американският президент я описва като „умна, но не много амбициозна“.

Доналд Тръмп има и по-малък брат – Робърт, който е роден две години след него.

Също като американският президент кариерата му минава в семейния бизнес, наследен и развит след смъртта на баща им. Подобно на Елизабет, и той страни от публичния живот и предпочита да живее в сянка в Ню Йорк. През 2007-ма той излиза в пенсия, като по това време се развежда със съпругата си. Според таблоидите две години преди раздялата той започнал да живее с любовницата си, която е бивша негова секретарка. Въпреки това дойде на инагурацията на брат си като президент именно с бившата си жена.

 

 

- реклама -