трапеза

С дъх на Коледа: Ето как да подредите стилна и красива трапеза за празника

В ерата на Instagram подредбата на идеалната трапеза е също толкова важна, колкото и хрупкавата коричка на пуйката.

Хаштагът „Christmas“ е използван над 2 милиона пъти миналата година, затова трябва доста да се постараете, за да получи коледната Ви трапеза любовта, която заслужава.

Ето няколко съвета как да оставите гостите си с отворена уста… буквално:

  1. Борови клонки и зеленина

През 2017-та година хит на коледната трапеза са шумата и зеленината. Бърза разходка в градината може да се окаже много полезна. Съберете малко клони и паднали листа и шишарки. Използвайте различни по големина клончета за основа, а върху тях залепете с помощта на силиконов пистолет шумата. Може да боядисате шишарките в златно или сребърно, но и така са идеални. Може да омотаете лампички или да обособите място за свещи.

2. Метални елементи 

Металът на масата под формата на прибори за хранене, чинии или свещник внася топлина, а отразяващата повърхност кара всичко наоколо на заблести.

Златистите прибори ще накарат гостите Ви да отворят Instagram още преди храната да е извадена от фурната, а „медните“ подложките са идеалната основа, на която да поставите пуйката.

трапеза
Снимка: instagram / foldingchairdesign

3. Простота и аромат

Претрупаната маса на Коледа е в миналото. Вместо това заложете на семпла украса и оставете естетиката да очарова гостите Ви.

А за допълнителна атмосфера запалете няколко ароматни клечки с нотки на бор, лимон или мента.

4. Конфети

Ако предпочитате повече блясък, разпръснете конфети – златни или сребърни, или червени и зелени звезди. Качете се на стол и просто ги разпръснете, това създава усещане за небрежност.

трапеза
Снимка: instagram / freshwaterstudio

5. Свещи

Обгръщането на дома Ви в топлата блещукаща светлина от свещите или от огъня в камината е абсолютно задължително по това време на годината. Изберете различни видове и ги комбинирайте – вдъхва спокойствие и уют.

6. Коктейлна количка

Няма нищо по-лошо от маса, преливаща от чинии, чаши, прибори и лакти, търсещи пространство. Ако мястото Ви за сервиране е ограничено, помислете дали да не инвестирате в помощна количка или допълнителна масичка, на която да отсервирате излишното. Освен това с количката може да направите ефектно поднасяне на коктейли.

 

- реклама -