дрехи
Снимка: Pixabay

С блясък и ярки цветове бягаме от сътресенията през 2023г.

Нестандартни форми на обувките и огромни бижута също са тренд в модни колекции.

Модата зацикли – от няколко сезона в колекциите се въртят едни и същи неща, с леки корекции във визията. Така ще е и през 2023 г.

Основните идеи, които се налагат през последните 3 години, пак ще властват.

И има конкретни причини за това. Модата, показана през 2019 г., която трябваше да залее улиците през 2020-а, остана нереализирана.

Неонови цветове, обувки с обемни форми и много блясък бяха сред предложените концепции. Заради пандемията се затворихме вкъщи, а пижамите и анцузите, които още преди това бяха хит като всекидневно облекло, станаха обичайна част от живота ни и навън.

След пандемията естествено всеки искаше да сложи нещо цветно, дори крещящо, защото животът навън отново започна да кипи.

Така че миналата година всички тези ярки тонове и впечатляващи бляскави тоалети съвсем естествено се наместиха в гардероба.

Политическите и икономическите сътресения объркаха живота на милиони и дизайнерите продължават да предлагат своя вариант за бягство от реалността – пак неонови цветове, лъскави материи и обемисти и нестандартни форми на аксесоари и бижута.

– Пайети, лъскави камъни и много мъниста. Това са декорациите не само на красивите официални рокли, но и на бюстиета и блузи, които се комбинират с дънки за всекидневна употреба.

Където няма такива бродерии, пък се използват блестящи платове.

Златисто и сребристо са задължителни, но към тях се добавят лъскави материи в отровнозелено, цикламено, жълто, яркочервено, синьо и т.н.

Източник: 24 часа

- реклама -