Кипър серийни убийства чужденки убиец български произход

С български произход ли е първият сериен убиец в Кипър?

Кипърски гражданин е признал, че е убил седем жени и момичета.

Местните медии го нарекоха „първият сериен убиец“ на острова.

Главният заподозрян е 35-годишнен офицер от кипърската гръцка армия, който е признал пред властите, че е извършил и други убийства.

Днес бяха открити четири от търсените седем тела на жертвите на серийния убиец, признал за престъпленията си, пише кипърското англоезично издание Cyprus Mail.

Екип от британски експерти ще бъде изпратен в Кипър утре, за да подпомогне разследването.

 

Съобщава се, че властите в северната част също започват разследване на убийството на жени от чуждестранен произход. Документът съобщава, че те се съсредоточават върху убийството на 40-годишната виетнамка Дам Тхи Хоп, която е изчезнала през октомври 2017 г., и чието тяло е намерено близо до летище Тимбу (в Северен Кипър) през януари 2019 г.

Според непотвърдена информация от гръцки медии серийният убиец има български корени.

Майка му е българка от Стара Загора, а баща му кипърец.

Това съобщава „Труд“.

Двамата родители се запознават в България като състуденти. Сключват брак от който имат две деца, Никос и една дъщеря по-малка от него. Преди около 20 години се развеждат и Никос остава да живее с баща си, а сестра му Лени с майката. Разводът протича много бурно и със скандали.

Според психолози, една от вероятните причини за отключване на това маниакално поведение да убива чужденки може да е свързана и с този развод, ако в пубертетска възраст бащата е натяквал на сина си, че чужденките са проблемни жени.

35-годишният е женен за кипърка и има две деца на 10 и 6 години. Преди няколко години жена му го напуска, но нямат официален развод. Проверява се дали времето през което е започнал да убива има връзка и с раздялата с жена му.

- реклама -