С аналгинче преди работа мамят термометрите – ето къде в България

31 са вече положителните проби за вируса в града. Сред тях има жена, която е настанена в болница след влошаване на състоянието ѝ. Контактните лица на доказаните случаи са 60. Нови 17 положителни проби са открити в предприятието, като всички те са на жители на Сърница, съобщи пред БНТ кметът на Доспат Елин Радев.

Жени ходели болни на робата?

Кметът съобщи, че много от жените, които са идвали от Сърница, сутринта преди да минат през термометрите в предприятието в Доспат, са взимали по едно аналгинче, за да не отчитат термометрите и да бъдат допускани до работа.

Фабриката за детски играчки в Доспат, която се превърна в огнище на COVID-19, ще остане затворена за още два дни, за да се извърши дезинфекция на помещенията й.

Това на свой ред провокира ръководството на общината да поиска допълнителни превантивни мерки за спиране достъпа на жители от Сърница до фирмите, в които те работят.

„Приехме да ограничим малко достъпа, за да не се разпространява коронавируса. Жените, които работят във фабриката, не са поставени под карантина. Взети са още 170 проби и тогава ще вземем решение дали да изолираме само смяната, дали да се затвори целия цех“, поясни Радев.

Кметът на Сърница Неби Бозов отново призова съгражданите си да спазват социалната дистанция и личната хигиена.

Той обясни, че в социалните мрежи са се появили призиви за неспазване на мерките срещу разпространението на COVID-19.

- реклама -