С 4 пистолета стреляно вчера, по 2 от компания

С 4 пистолета стреляно вчера, по 2 от компания

С 4 пистолета, по два в компания, е било стреляно при екшъна вчера, при който в столичния кв. „Модерно предградие“ бе убит лихварят Паруш Парушев. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. Досега бе публично известно за 2.

Този, който отива на място да се саморазправя, е срещнал сериозен отпор.

Убитият е познат за рекет, изнудване и лихварска дейност, каза Стоянов. Посочи, че от 4-те оръжия 3 са законни. Нелегалното е газов пистолет, преправен на боен. Смята се, че е бил на Паруш. На една от ръцете си той бил с ръкавица тип бокс.

Отишъл да се разправя с двама души подкрепление, в офиса също били трима.

Тепърва ще се изяснява как е започнала стрелбата. Сашо Полицая, който работи в нападнатия офис за бързи кредити, бе посочил, че Паруш е упрял пистолет в главата му. Засега обаче по-скоро показанията му не се потвърждават.

Стоянов коментира и случая с хванатия да кара дрогиран с кокаин кмет на с. Малорад.

Той потвърди за казуса. Кметът е дал кръвна проба, чакат се резултатите от нея. Министърът съобщи и че вече са купени 4 нови системи за анализ на наличие на наркотици в кръвните проби на шофьори. Те са закупени със средства от Фонда за безопасност на движението.

„Новите проби за дрога излизат за 2 седмици.

Има известно забавяне със старите“, каза Стоянов. В момента обработвали и издавали с 40% повече експертизи от същия период на 2023 г.

- реклама -