РЗИ: Твърденията за затваряне на столицата са неверни

Столичната Регионална здравна инспекция опроверга слуховете, че се готвят строги мерки и прдстои „затваряне” София-град.

От РЗИ-София увериха, че институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата.

„Информираме Ви, че интерпретации, които се появиха в публичното пространство за „затваряне“ на София-град са неверни.

Институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата – това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво“, пишат от СРЗИ.

Във връзка с извънредната натовареност на РЗИ – София и в условията на тежкия кадрови дефицит, в който институцията работи, регионалната инспекция моли гражданите, които имат желание да се включат като доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки, да се свържат с тях на имейл priemna@srzi.bg.

От РЗИ-София поясняват, и че съгласно издадената заповед на Министъра на здравеопазването положителните резултати от тестове за COVID-19, проведени на 10.01.2022 г, както и техните контактни лица, ще бъдат поставени под задължителна карантина съгласно цитираната Заповед и направените в нея изменения и допълнения.

- реклама -