Ето кои контактни на Борисов се самоизолираха

Като контактни лица премиерът Борисов е посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Днес след две отрицателни проби е излязла положителна на премиера за COVID-19.

Министър-председателят също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се самоизолира до получаване на разпореждания от Районната здравна инспекция в София, пише в официалното съобщение от Министерството на транспорта. Повод за личното решение на министър Желязков е участието му в петък в събитие с премиера и министри.

Те са с отрицетелни тестове за Ковид 19, но в съответствие с действащите регулации, министър Желязков ограничава публичните си контакти до установяване на резултата от неговия тест за коронавирус.

И министър Теменужка Петкова се е самоизолирала, след като е разбрала за положителната проба на премиера Борисов.

Тя също участва в срещата в петък.

- реклама -