Уейн Рууни

Рууни в националния отбор на Англия за прощален мач

Уейн Рууни ще бъде извикан в националния отбор на Англия за прощален мач. Това ще стане две години, след като той спря с изявите си за островитяните. Последният му двубой с фланелката с трите лъва бе през ноември 2016-а – победа с 3:0 над Шотландия.

33-годишният Рууни е най-резултатният футболист на Англия. Той има 53 гола в 119-те си мача за страната.

Нападателят ще бъде повикан за контролата със САЩ на „Уембли“. Двубоят е на 15-и ноември и е още по-символичен, защото в момента той играе за ДиСи Юнайтед.

Фондацията на Рууни

Сблъсъкът ще носи и специално име – „Контролата на Фондацията на Уейн Рууни“. Той ще е посветен на благотворителната организация на футболистата. Арката на „Уембли“ пък ще бъде оцветена в златисто – цветовете на организацията.

„Поласкан съм и чакам с огромен интерес да играя отново за Англия на „Уембли“. Искам да благодаря на Гарет Саутгейт и на федерацията. И за поканата, и за това, че ще почетат фондацията ми“, обясни футболистът. „За мен винаги е било огромна чест да играя за Англия. Така че този 120-и и последен мач, ще е много специална чест. Подходящо е, че той ще е срещу САЩ и се надявам всички да се насладят“, добави Рууни.

След трансфера си в ДиСи Юнайтед той вкара 12 гола за клуба. И с тях го изкачи от последно място до участие в плейофите. Там обаче той изпусна дузпа, а тимът отпадна още в първия кръг.

Саутгейт: Уникалната възможност не е за изпускане

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт обясни, че подобна възможност е трябвало да бъде оползотворена. „Щастливи сме, че условията ни позволиха формално да почетем Уейн. Той има огромен принос за националния отбор и раздяла пред феновете на „Уембли“ е заслужена. Пък и опонентът е подходящ – той направи много силни няколко месеца в САЩ. Уникална възможност, достойна за най-резултатният футболист на Англия“, каза Саутгейт.

- реклама -