Руснаци построиха огромна реплика на Хеопсовата пирамида в двора си – ВИДЕО

Семейство от Русия си построи гигантска реплика на Хеопсовата пирамида в задния двор на вилата. Така наред с тревата, задължителните плодови дръвчета и хамака, там може да бъде забелязана и мегаломанската гробница, която се издига на 9 метра над земята.

Андрей и Виктория Вакрушева са маниаци на тема древен Египет, затова решили да направят „малкото подобрение“ в двора на лятната си къща, която се намира недалеч от Санкт Петербург.

Репликата тежи 400 тона!

Всяка от страните на гробницата е дълга около 13 метра. Това прави 1/9 от реалните размери на Хеопсовата пирамида. И докато оригинала е зидан от базалт и вулканични камъни, то руската му реплика е изцяло направена от бетон…

Въпреки това, Андрей и Вика споделят, че са оставили сърцата си в изграждането на пирамидата. Мъжът е категоричен, че двамата много внимателно са калкулирали всичко от архитектурна гледна точка, за да може изграждането на монолитната структура да се „доближава максимално до градежа на оригинала“.

За да изучат в детайли пирамидата на Хеопс, двойката е предприела редица пътувания до Египет. Семейството все още работи върху интериора, но въпреки това в дома им вече започнали да идват туристи, които искат да посетят гигантската реплика. А, вътре също имало какво да се види…

Също както се извисява над земята, под пирамидата на дълбочина от 9 метра е изкопана погребалната камера, в която почива саркофага на фараона Хуфу. Той е в оригиналните размери на този, открит в гробницата му в Египет.

 

- реклама -