Васил Божков

Руснаци посетили Васил Божков в ареста в Абу Даби, ето какво е поискал от тях

Бизнесменът Васил Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, е бил посетен в ареста от руски граждани, съобщи БНТ. Оперативната информация сочи, че Васил Божков се е обърнал към тях за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста. До момента няма информация дали ОАЕ са готови да изпълнят искането на руските партньори на Божков.

Васил Божков избяга от България в началото на месец февруари. Специализираната прокуратура му повдигна обвинения за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство Васил Божков е посочен като ръководител на организирана престъпна група. В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния – убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до началото на месец февруари.

Преди дни стана ясно, че е открит и издирваният бизнесмен Александър Тумпаров, който е приближен до Божков. Той бе открит в България.

- реклама -