Анатолий Макаров

Руският посланик Макаров: Отравянето на Скрипал е провокация на Великобритания към Москва

Като геополитическа провокация на Великобритания срещу Русия определи аферата „Скрипал“ посланикът на Москва в София Анатолий Макаров. Той бе категоричен, че независимо от изгонването на дипломати, страната му не се чувства в международна изолация.

Никой не печели от това – нито Русия, нито Запада

„Целта на тази провокация е колкото се може по-силно да вбие клин между Русия и Запада“, допълни още той. Нямахме никакви причини за това убийство. Ние сами го пуснахме този човек и той е живял в Англия през последните няколко години. Така че какъв смисъл имаше да правим това в навечерието на изборите за президент, които се проведоха през март, както знаете, и пред Мондиала? Някой е заинтересован от това. Помислете, кой“, аргументира се Макаров.

Юлия Скрипал

 

„Никой не печели от това – нито Русия, нито Запада. Изобщо не разбирам, защо така се държи Великобритания. В цивилизованото общество съществува такова понятие, като презумпция на невинност. Сигурен съм, и вие го знаете. Ние винаги с голямо уважение се отнасяхме към дипломатическата и юридическа школа на Нейно Величество Кралицата. Сега обаче виждам, че няма такъв принцип. Изобщо неразбираема и странна за мен е такава форма на солидарност, като извиването на ръцете на своите съюзници в НАТО и Европейския съюз – т.е. това, което виждаме сега“, допълни още руския дипломат.

източник: Радио Фокус

- реклама -