ваксина

Руският министър на отбраната беше ваксиниран срещу коронавирус

Руският министър на отбраната генерал Сергей Шойгу e бил ваксиниран срещу коронавирус с разработената в Русия ваксина, предаде ТАСС.

Министерството на отбраната проведе днес презентация на ваксината пред ръководителите на отбранителните ведомства на Организацията на независимите държави, Шанхайската организация за сътрудничество, Организацията на договора за колективна сигурност и Сърбия. Презентацията се състоя в парка „Патриот“ в околностите на Москва.

„В отговор на въпросите на свои колеги от чужди страни Сергей Шойгу съобщи, че неотдавна е бил инжектиран с руската ваксина срещу новия коронавирус“, съобщиха в руското министерство на отбраната.

сн. БГНЕС

На 11 август Русия стана първата страна в света, регистрирала ваксина срещу новия коронавирус, получила названието „Спутник V“.

Препаратът беше разработен от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология и се основава на вече известна платформа, на която бяха базирани още няколко ваксини, припомня БТА.

Междувременно в Москва тече кампания за безплатни притовогрипни ваксини. В руската столица са разположени 400 мобилни пункта, пред които се извиха дълги опашки от желаещи да се ваксинират.

сн. БГНЕС
- реклама -