"Нощните вълци" рокери мотористи поход Берлин

Руските „Нощни вълци“ няма да идват в България тази година. Родните мотористи тръгват за Берлин

Български мотористи от мотоклуб „Нощни вълци“-София ще се включат в международния мото марш „Пътят на победата”. Стартът на колоната за Берлин ще бъде даден на 1 май пред Паметника на Съветската армия.

Целта е българските рокери да минат по пътя на българската армия, допринесла решително за победата над хитлерофашизма.

Руските „Нощни вълци” няма да идват в България тази година.

 „Целта на този мотопробег е карайки мотоциклетите да се мине по пътя на Съветската армия и да се посетят паметни места, на които има много жертви и да се поднесат цветя”. Това каза Денчо Златанов, президент на „Нощните вълци”-София. Събитието се провежда вече три години.

Самият мото пробег е от няколко лъча, които ще се съберат в Будапеща.

тама българите ще се срещнат с групата, която идва от Москва. От Будапеща ще отидат в Бърно, Прага и в Германия – Дрезден, Берлин. На 9 май ще минат по улиците на Берлин, за да отбележат подписването на мирния договор и края на войната.Нощните вълци

Походът ще е от няколко лъча, един от Москва. Президентът на клуба в София обясни, че другият лъч е от България, ще се включат и поляци, ще има лъч от Словакия, германците ще ги чакат в Дрезден, за да ги посрещнат.

Засега участие са заявили 10 души мотористи, които ще тръгнат от София.

„Нашата цел преди да стигнем до Будапеща е да посетим паметни места за българите”, каза Златанов. Той посочи, че Първа българска армия под командването на Трети Украински фронт е тръгнала към Берлин, заедно да се борят против хитлерофашизма. „България е дала свидни жертви и е помогнала и е допринесла за освобождението на братските нам народи като Македония, като Сърбия, Унгария. Българската армия е стигнала до Австрия”, каза той и посочи, че в Харкан са погребани телата на 1439 български синове.SOFIA-SBLUSACI2

„Ние ще посетим този комплекс, ще поднесем цветя в знак на почит”, заяви Денчо Златанов. Друг мемориал, който ще почетат е този на така наречения Сремски фронт, където също са погребани телата на много българи. „Те лежат в своите гробове заедно с братята сърби, македонци и хървати.

Припомняме ви, че миналото лято се стигна до сблъсъци в центъра на София заради присъствието на руските „Нощни вълци“.

  SOFIA-SBLUSACI3-628x420

- реклама -