Медведев

Руски журналисти не смеят да питат Медведев за жена му и частен самолет

Руснаци публикуваха самолети идеограми и гневни коментари в четвъртък, докато журналисти и телевизионни звезди, интервюиращи премиера Дмитрий Медведев, не му зададоха въпроса за използването на частен самолет от съпругата му.

Годишното интервю с въпроси и отговори на Медведев продължи два часа и включваше група журналисти, известен комик и млада звезда в Инстаграм.

И все пак никой не спомена скандален репортаж с милиони гледания в YouTube за предполагаемата употреба от съпругата на премиера Светлана Медведева на самолет, струващ 50 милиона долара, за многобройни частни пътувания, включително за поклонения.

Информация, който отправя искането на Антикорупционната фондация на лидера на опозицията Алексей Навални, излезе в сряда и видео версията е гледана повече от 2 милиона пъти в YouTube.

Информацията твърди, че Медведева е използвала самолет, собственост на офшорна фирма от Белиз, за да извърши поне 11 пътувания в лично качество, включително поклонничество до Йерусалим, въпреки че няма право на личен самолет.

Спекулациите преди интервюто на Медведев бяха съсредоточени върху това дали някой журналист ще използва предаването на живо, за да го попита за това.

Обръщам се към всички журналисти. Може би има честни хора сред вас, които ще зададат конкретен въпрос на Медведев„, написа Навални в блога си.

сн. БГНЕС

Докато предаването се въртеше около въпроси „меки топки“, фокусирани върху икономиката, болниците и домашното насилие, зрителите публикуваха гневни коментари.

„Какво ще кажете за самолета? Нека да го разгледаме“, написа един потребител в канала на YouTube на телевизия НТВ.

Друг потебител обаче коментира: „Ако зададат въпрос за самолета, това ще бъде последното нещо в кариерата им.“

Информация на Навални от 2017 г., в която се твърди, че Медведев контролира луксозна империя на имоти, е гледана 32 милиона пъти в YouTube.

- реклама -