Дипломат, Германия, полиция, Берлин, посолство
снимка: Pixabay

Руски дипломат е открит мъртъв пред посолството в Берлин

В петък „Дер Шпигел“съобщи, че германските служби, осигуряващи сигурността на руското посолство в Берлин, са открили мъртъв руски дипломат пред дипломатическата мисия на 19 октомври.

Става дума за изпълняващ длъжността втори секретар в посолството, който е пристигнал в Германия през лятото на 2019 г. В статията се посочва, че мъжът „очевидно е паднал от прозореца на комплекса на посолството“. От дипломатическата мисия казаха пред списанието, че „говорим за трагичен инцидент“ и добавиха, че „по етични причини“ няма да коментират това.

Руското посолство в Германия не коментира съобщенията на германските медии за смъртта на 35-годишния руски дипломат в Берлин през октомври. Това съобщиха в петък пред журналисти в руската дипломатическа мисия.

„Руското посолство в Германия не коментира това трагично събитие по етични причини“, каза служител на посолството. На брифинг в германското външно министерство съобщиха, че са били информирани и запознати с инцидента. „Но няма да давам подробности“, каза говорителят на агенцията Кристофер Бургер.

Източник: БТА

- реклама -