Руски диетолог обясни как бързо да свалим мазнините на корема

Руски диетолог – Ирина Строгая даде пет съвета,

които да ви помогнат бързо и ефективно да се отървете от мазнините по корема.

Според експерта, храненето играе ключова роля в процеса на изгаряне на мазнини.

Кетогенната диета ви позволява да поддържате нивата на инсулин възможно най-ниски, което значително ускорява борбата с мастните натрупвания в талията.

Диетологът посъветва да се включат в диетата

възможно най-много въглехидрати, но тези, които не трябва да се горят. Говорим за зеленолистни зеленчуци, които съдържат много фибри, които по никакъв начин не оказват влияние върху нивата на инсулина.

Препоръчителната порция протеин не трябва да е по-голяма от размера на дланта на човек. Прекомерният прием на протеин може да причини слабост и намаляване на кетозата, а неговият дефицит може да причини умора.

Строго се препоръчва да се откажат нискомаслени протеини.

Що се отнася до мазнините, когато преминавате към кетогенна диета, трябва да увеличите количеството мазнини, консумирани, като ядете ядки, зехтин или MCT масло. Кето диетата трябва да се комбинира с периодично гладуване. Специалистката отбеляза, че достатъчната консумация на мазнини помага да останете по-дълго без храна.

Не забравяйте за витамините.

Хората на кето диета се нуждаят от повече витамини от група В и електролити. Първите се намират в големи количества в хранителните дрожди, а вторите в морската сол.

За постигане на дългосрочни резултати в борбата с излишните килограми е много важно всички промени в диетата да са приятни и да се превърнат в начин на живот. Благодарение на кето диетата можете не само завинаги да се отървете от омразните мазнини в областта на талията, но и да подобрите когнитивните функции, както и да повишите нивата на енергия, пише zdrave.to

- реклама -