Алексей Навални алергия състояние версия транспортиране Путин

Руската прокуратура иска да разпита Навални, ликвидираха партията му

Върховният съд на Руската федерация ликвидира партията „Русия на бъдещето“, чийто основател е Алексей Навални. За това бе информиран ТАСС от пресслужбата на съда.

„Съдът удовлетвори исканията на Министерството на правосъдието на РФ да ликвидира политическата партия „Русия на бъдещето“, съобщи пресслужбата.

Преди година Министерството на правосъдието отказа да регистрира партията „Русия на бъдещето“, тъй като същото име вече се използва от друга политическа организация.

Главната прокуратура на Русия иска да разпита Алексей Навални и да разбере подробности за пътуването му до Новосибирск и Томск, съобщи РТ.

Надзорният орган, заедно с транспортната полиция, са изпратили искането до германското Министерство на правосъдието. Разследващите възнамеряват да проверят версията за отравянето на руснака и да разберат от първа ръка подробности за здравето му.

Служителите на Главната прокуратура искат да разберат кой е планирал командировката на Навални и кой го е придружавал по време на пътуването – от момента на заминаването от Москва до хоспитализацията в Омск. Отделът също се интересува защо, докато е бил в Томск, е сменил хотелските стаи.

В допълнение бяха поискани резултатите от анализите и токсикологичните изследвания от германските експерти. Планира се Навални да бъде разпитан в Германия, съобщава РИА Новости.

Министерството на правосъдието на ФРГ е получило документа с изискването за разпит и го проучва.

- реклама -