ФБР
сн. БГНЕС

Русия забрани влизането в страната на главния прокурор на САЩ и директора на ФБР

Държавния прокурор на САЩ Мерик Гарланд, който е също правосъден министър, и директорът на ФБР Кристофър Рей фигурират в списъка на Москва, на които е забранено да влизат в Русия, съобщи руското МВнР.

Гарланд е първи в списъка, а Рей – шести. Списъкът включва още директора на Федералното бюро на затворите Майкъл Карвахал, министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, съветник на президента по вътрешната политика, бивш постоянен представител на ООН и помощник по националната сигурност Сюзън Райс и директор на националното разузнаване Аврил Хейнс.

Русия забранява влизането в страната и на влиятелни лица, които не заемат важни държавни постове. Това са бившият президентски помощник на националната сигурност на САЩ Джон Болтън и бившия директор на ЦРУ Робърт Улси, казаха дипломатическите служители.

Руското Министерство на външните работи поясни, че забраната за влизане е „в отговор на санкциите, наложени на 2 март от администрацията на САЩ срещу руски служители”, а също защото засегнатите „участват в провеждането на антируски курс”.

- реклама -