художествената гимнастика

Русия си подели първите две места в художествената гимнастика, Невяна остана седма

Маргарита Мамун е олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Рио 2016. Веднага след нея се нареди 18 годишната сензация Яна Кудрявцева, която допусна грешка в едно от съчетанията си. Бронзът взе Ганна Ризатдинова от Украйна.

Надпревара между приятелки

Освен съпернички в гимнастиката, двете рускини са най-добри приятелки в живота.

Абсолютната шампионка Кудрявцева имаше солидна преднина пред Мамун, но на финала на третото съчетание изпусна бухалките си и това я лиши от златния медал. Рускинята, която е четирикратна световна шампионка не можа да сдържи емоциите си и избухна в сълзи докато чакаше съдийското решение.

От своя стана Маргарита Мамун изигра блестящо съчетанията и с четирите уреда и заслужено се окичи със златото.

Докато чакаха останалите гимнастички да изиграят сериите си, Яна и Маргарита се прегръщаха, плакаха и се радваха заедно.

Маргарита Мамун
Маргарита Мамун

Блестяща Невяна

Невяна Владинова

Нашата грация Невяна Владинова се представи достойно на Игрите като се класира на престижното седмо място. Тежката конкуренция си каза думата и макар да игра почти безгрешно, Неви остана без медал.

До последно интрига за бронза

Почти до финала не беше сигурно в кой ще отиде бронзовия медал, като битката беше между две украинки и азиатската шампионка Йон Джей Сон от Кореа. 

Класирането по точки обаче даде победата на грациозната Ганна Ризатдинова, която спечели журито с безупречна игра и добра техничност.

Сергей Бубка лично слезе от трибуните за да поздрави украинската медалистка.

- реклама -