Черчесов

Русия си избра нов треньор

Станислав Черчесов е новият селекционер на националния отбор на Русия. 52-годишният бивш вратар ще бъде утвърден днес на заседание на изпълнителния комитет на Руския футболен съюз (РФС).

Черчесов и щабът му ще прибират по 2,6 млн. евро

Агенция ТАСС съобщава, че Черчесов и целият му щаб ще прибират по 2,6 милиона евро на година. Според предварителните информации помощници на специалиста ще бъдат Владимир Ромашченко, Гинтарас Стауче и Владимир Паников.

Договорът ще бъде подписан в най-близко време. Ще бъде оформен за две години, до края на световното първенство през 2018-а година. Заплатата на целия треньорски щаб ще бъде 2,6 милиона евро на година, се казва още в информацията.

Официално потвърждение от РФС за назначаването на Черчесов и щаба му все още няма, както и за финансовите детайли по договора. За последно роденият в Северна Осетия специалист водеше полския Легия (Варшава), с който спечели титла и купа в страната, но сам реши да напусне.

За последно пък „сборная“ беше воден от Леонид Слуцкий. Той обаче беше освободен след края на Евро 2016 заради незадоволителни резултати. Във Франция руснаците не успяха да излязат от групата и напуснаха безславно първенството.

На световното първенство през 2018-а домакин ще е именно Русия и очакванията към новия селекционер са огромни.

- реклама -