Русия санкциите дронове Скрипал

Русия създава „туристическа полиция“

Руските власти търсят мъже и жени, които могат да стрелят с пистолет и говорят поне малко английски. Говоренето на френски, испански и дори китайски би било допълнителен плюс за желаещите да се присъединят към новата „туристическа сила” на полицията. Това обяви министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев.

Очакваният наплив на туристи, свързан с предстоящата Световна купа, се очаква със смесени чувства от провинциалните градове, които ще бъдат домакини. Службите за сигурност са притеснени дали феновете от 32-та противникови отбора ще успеят да се разберат и да се чувстват сигурни по време на финалите на 14 юли.

Това е основен проблем на местата, където говоренето на английски език е доста рядко срещано, особено извън Москва и Санкт Петербург.

„Това отделение ще се състои от служители на териториалното министерство на вътрешните работи, които знаят чужди езици”, съобщи говорителят на полицията Ирина Волк. „Ако е необходимо ще минат и допълнително обучение”, допълни тя. Все още не е ясно колко на брой са служителите в 11-те градове домакини, които говорят чужди езици.

- реклама -