УЕФА, Евро 2020
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Русия предлага да приеме Евро 2020

Русия е предложила помощ на УЕФА относно организирането на Евро 2020. Както е известно епидемията от коронавирус постави под огромна въпросителна провеждането на европейските финали. УЕФА има заседание във вторник, на което ще дискутира този проблем. Както и какво може да се направи, за да завършат първенствата в различните държави и да се довършат евротурнирите.

Засега най-често споменаваният вариант е отлагане на Евро 2020 или за 2021-а или за декември. Все още обаче не е ясно дали това ще доведе и до промяна на формата – засега домакини са 12 града из цяла Европа. А един от тях така или иначе е в Русия – Санкт Петербург.

Ако пък бъде изместено за 2021-а, това ще доведе до хаос в календара за идната година. Тогава трябва да се проведат европейските финали при жените и при младежите до 21 години. Също така 0 финалите на второто издание на Лигата на нациите и първото издание на новия вариант на Световното клубно първенство.

Русия има опит и изградена структура. Само преди две години страната изнесе Мондиал 2018 при това без сериозни затруднения.

„Ние сме готови и ще бъде готови, но първо трябва да има решение на УЕФА. После евентуално да дискутираме формата, колко мача ще се проведат и тн. Ще видим“, обясни шефът на организационния комитет на Мондиал 2018 Алексей Сорокин.

- реклама -