международните проблеми
В Китай посрещнаха Путин с военни почести

Русия и Китай заедно срещу международните проблеми

Русия и Китай се изправят заедно срещу международните проблеми. Това стана ясно по време на визитата на Владимир Путин в Пекин, където е по покана на колегата си Си Цзинпин.

Двамата президенти подписаха руско-китайска съвместна декларация за укрепване на световната стратегическа стабилност, предаде ТАСС.

Русия и Китай се обявяват за политическо разрешаване на международните проблеми и срещу използването на сила и санкции. Това заяви президентът на Китайската народна република Си Цзинпин на съвместен брифинг след разговорите си със своя колега Владимир Путин.

Двамата президенти разговарят на фона на Великата китайска стена
Двамата президенти разговарят на фона на Великата китайска стена

„Ние винаги сме се обявявали за политическо разрешаване на междудържавните спорове и актуалните регионални проблеми чрез приятелски консултации и мирни преговори, срещу използването на силата и заплахите със сила, срещу лесното налагане на санкции и заплахите за тяхното използване, срещу едностранната политика и използването на едностранни действия без съгласието на заинтересованите страни“, каза китайският лидер.международните проблеми

Той подчерта, че Китай и Русия и занапред ще полагат усилия за формирането на международни отношения от нов тип – основаващи се на принципите на сътрудничеството и взаимната изгода.

- реклама -