Русия - България
Снимка: volleyballworld.com

Русия би лесно волейболните национали

Русия стана поредният отбор, победи националите по волейбол. Нашите паднаха с 0:3 (17:25, 22:25, 17:25) в 12-ия си мач в Лигата на нациите. Това е десета загуба за тима на Силвано Пранди. България остава на 14-ото място от 16 отбора в надпреварата. Руснаците са трети.

В отсъствието на контузения капитан Цветан Соколов младият български отбор не успя да се противопостави. Русия държеше инициативата и имаше предимство в резултата през целия мач. Единствено във втория гейм националите оказаха сериозна съпротива. Те бяха на точка от сборная при 22:23, но руснаците не допуснаха изненада.

Най-резултатен в българския състав беше Аспарух Аспарухов с десет точки. За съперника с 14 точки завърши Дмитри Волков, а Виктор Полетаев записа 13.

„Трудно се играе срещу физически толкова силен съперник, какъвто е Русия. В един момент нещата вървяха точка за точка, защото посрещахме добре и това ни даваше възможност да организираме атаки. Но щом сервисът им тръгна, започнаха проблемите в посрещането и в атака“, коментира Аспарухов.

- реклама -