Русинова: Няма да има болен, който да бъде ощетен

Заместник-социалният министър Зорница Русинова е категорична, че нито един болен българин няма да бъде ощетен от предложението на ГЕРБ, НФСБ и ВМРО първият ден от болничния да не се заплаща. Това стана ясно по време на семинар на социалното министерство.

„Търсим варианти, за да се спре спекулирането с болничните. Нека намерим доброто и вярното решение, така че да се засили контролът. Това е един от вариантите, които се обсъждат. Няма да позволим човек,който наистина боледува да бъде ощетен“, категорична е Русинова. Тя подчерта още, че майките с болни деца няма да останат без обезщетение.

Работна група в парламента до дни трябва да предложи варианта за реформа в болничните, за да се засили контролът. Те ще трябва да решат и при кои случаи няма да важи правилото болният да остане без пари през първия ден. По думите на Русинова  стремежът на държавата  е хем да не ощетява хората, хем  да затегнем контрола. „Очевидно контролът през здравната система не е достатъчно ефективен“, допълни Русинова.

- реклама -