Румяна Бъчварова бежанци мигранти поток

Румяна Бъчварова става посланик в Израел?

Началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова е възможно да е новият посланик на България в Израел. Това потвърдиха източници на Flashnews. Името на Бъчварова беше спрягано за поста още през есента на миналата година.

Тогава съветникът на премиера не потвърди, но категорично отхвърли възможността да стане министър на вътрешните работи.

Съгласувателната процедура между МнВР и президентството за назначаване на нови посланици е приключила, твърдят наши източници.

Колко обаче от предложенията на правителството са приети от държавния глава за момента остава неясно.

Президентът Румен Радев е одобрил предложението на Министерския съвет бившият служебен премиер и бивш посланик в Париж и Рим – Марин Райков да поеме дипломатическата ни мисия в Лондон, твърди „Дневник“.

Ако тази информация се потвърди, Райков ще бъде прехвърлен от Рим в британската столица. Все още не е ясно кой ще поеме дипломатическата ни мисия във Франция, Норвегия и Ирландия, както и кои ще са представителите ни в ООН и други международни организации.

Според разпоредбите на Конституцията президентът назначава и освобождава от длъжност българските посланици. Това той прави по предложение на Министерския съвет. Като държавен глава, той приема и акредитивните и отзователните писма на чуждите дипломатически представители.

- реклама -