Румяна Бъчварова Елена Йончева Банов разследване

Румяна Бъчварова: Елена Йончева стана човек, който използва всякакви доноси без да са доказани

БСП не са спирали да стрелят по ГЕРБ. Днес бяхме свидители на поредната атака. Правителството и ГЕРБ не се притесняват, защото след години управление, ги приемаме като част от присъствието. Притеснява ме напрежението, че рефлектира върху хората.

Това заяви началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова в  по БНТ по повод изнесените от Елена Йончева данни за корупционни действия на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър.

„Ние им отговаряме подобаващо, защото иначе би било знак на слабост. Днешният пример е показателен – отговорните политици не могат да си позволят такова нещо. Още в деня на конгреса БСП обявиха, че Йончева прави разследване срещу Министерския съвет и корупционни практики на министри. Следващите дни Нинова нагнетяваше напрежението, като повтаряше, че се разследва корупция в МС. Днес се оказа, че става въпрос за един министър. Аз си мисля, че г-жа Нинова трябва да понаучи някои термини и да научи коя институция какво означава. Можем ли да кажем, че целият кабинет страда от корупция?“, заяви Бъчварова.

„Ефектът беше оклеветяване, този запис е незаконен.  Днес си помислих, че много съжалявам Йончева. Тя стана човек, който използва всякакви доноси, без да са доказали, защото тепърва отиват в прокуратурата, в името на една кампания“, допълни тя.
- реклама -