Румяна Бъчварова: Елена Йончева стана човек, който използва всякакви доноси без да са доказани

Румяна Бъчварова Елена Йончева Банов разследване

БСП не са спирали да стрелят по ГЕРБ. Днес бяхме свидители на поредната атака. Правителството и ГЕРБ не се притесняват, защото след години управление, ги приемаме като част от присъствието. Притеснява ме напрежението, че рефлектира върху хората.

Това заяви началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова в  по БНТ по повод изнесените от Елена Йончева данни за корупционни действия на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър.

„Ние им отговаряме подобаващо, защото иначе би било знак на слабост. Днешният пример е показателен – отговорните политици не могат да си позволят такова нещо. Още в деня на конгреса БСП обявиха, че Йончева прави разследване срещу Министерския съвет и корупционни практики на министри. Следващите дни Нинова нагнетяваше напрежението, като повтаряше, че се разследва корупция в МС. Днес се оказа, че става въпрос за един министър. Аз си мисля, че г-жа Нинова трябва да понаучи някои термини и да научи коя институция какво означава. Можем ли да кажем, че целият кабинет страда от корупция?“, заяви Бъчварова.

„Ефектът беше оклеветяване, този запис е незаконен.  Днес си помислих, че много съжалявам Йончева. Тя стана човек, който използва всякакви доноси, без да са доказали, защото тепърва отиват в прокуратурата, в името на една кампания“, допълни тя.